Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Pyetje shtesë 3 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Figura më poshtë tregon një vizore metrike uniforme, e cila ka një peshë WW. Vizorja metrike është mbështetur në një pikë 75 cm nga pika 0 cm dhe e ekuilibruar nga një forcë prej 2 N që ushtrohet 95 cm nga pika 0 cm e vizores.

  1. Llogaritni momentin e forcës prej 2 N, që ushtrohet rreth pikës së mbështetjes.
  2. Përdorni parimin e momenteve për të llogaritur vlerën WW të shprehur në njuton.