Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Pyetje shtesë 4 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Tabela e mëposhtme tregon se qymyri nuk është një lëndë djegëse e ripërtëritshme. Ai çliron energji kur digjet dhe gjendet në koren e Tokës. Kopjoni dhe plotësoni tabelën për lëndët djegëse të tjera, burime energjie.
  2. i) Shpjegoni në çfarë mënyre janë krijuar lëndët djegëse. ii) Përmendni dy arsye pse duhet përdorur më pak lëndë djegëse fosile.