Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Pyetje shtesë 4 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Pjesa më e madhe e energjisë së shfrytëzueshme në Tokë vjen ose ka ardhur nga Dielli. Disa nga burimet e energjisë që gjenden në Tokë kanë ruajtur energjinë diellore prej miliona vitesh. Përmendni një nga këto burime.
  2. Kopjoni dhe plotësoni fjalitë e mëposhtme, duke thënë se çfarë bën një lëndë djegëse.
  3. Shpjegoni ndryshimin midis lëndëve djegëse të ripërtëritshme dhe të paripërtëritshme.
  4. Kopjoni dhe plotësoni tabelën në vijim për të dhënë shembuj të disa lëndëve djegëse dhe të përdorimit të tyre. Për lëndën djegëse të parë është plotësuar ajo që kërkohet.