Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Pyetje shtesë 4 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Kopjoni dhe plotësoni fjalitë e mëposhtme rreth pajisjeve elektroshtëpiake. Përdorni fjalët e dhëna në listën në vijim, më shumë se një herë ose asnjëherë sipas rastit. kimike, elektrike, nxehtësi, kinetike, dritë, zëri.
  2. Lista në vijim përmban disa nga llojet e energjisë potenciale: kimike, elastike, gravitacionale, bërthamore. Kopjoni dhe plotësoni tabelën e mëposhtme, duke emërtuar energjinë potenciale të ruajtur në secilën prej tyre. Secila fjalë mund të përdoret më shumë se një herë ose asnjëherë.