Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Pyetje shtesë 4 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Tabela e mësipërme tregon harxhimin e energjisë elektrike për tre nga konsumatorët e energjisë.

  1. Kopjoni tabelën dhe plotësoni vëndet bosh.
  2. Gjykoni se cili prej konsumatorëve transferon sasinë më të vogël të energjisë për sekondë.
  3. Gjykoni se cili konsumator e shndërron energjinë elektrike në nxehtësi dhe energji kinetike.