Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje shtesë 4 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Energjia kimike e ruajtur te lënda djegëse fosile çliron nxehtësi kur kjo lëndë digjet. Përshkruani se si kjo energji në formën e nxehtësisë përdoret për të prodhuar energji elektrike te centralet e energjisë.
  2. Identifikoni dhe krahasoni kostot financiare dhe mjedisore të prodhimit të energjisë nga lënda djegëse fosile dhe era.