Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje shtesë 5 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Grafiku i dhënë më poshtë tregon se si temperatura e një lëngu që gjendet në enën beker ndryshon, kur ai ngrohet deri në vlim.

  1. Gjeni pikën e vlimit të lëngut.
  2. Gjeni dhe shpjegoni cili është ndryshimi, në qoftë se ka, në temperaturën përfundimtare të lëngut në qoftë se ai do të nxehet më shumë.
  3. Përmendni një ndryshim midis vlimit dhe avullimit.