Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Pyetje shtesë 6 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Figura në vijim tregon një shufër metalike me gjatësi 2.4 m, e cila goditet në njërin skaj duke përdorur një çekiç të lehtë. Intervali kohor midis goditjes së çekiçit dhe arritjes së tingullit te skaji tjetër i shufrës matet në mënyrë elektronike. Katër matje të intervalit të kohës janë: 0.44 ms, 0.50 ms, 0.52 ms, dhe 0.47 ms.

  1. Llogaritni vlerën mesatare të katër matjeve.
  2. Që këtu llogaritni vlerën e shpejtësisë së tingullit nëpër shufër.