Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Pyetje shtesë 7 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në figurën në vijim jepet blloku prej qelqi JKLM dhe një rreze drite, që bie në faqen JK me një kënd rënie prej 60°\degree. Treguesi i përthyerjes së qelqit është 1.50.

  1. Llogaritni këndin e përthyerjes së rrezes.
  2. Llogaritni këndin kritik për rrezen e dritës në këtë qelq.
  3. Shpjegoni pse rrezja e dritës nuk do të shfaqet nga faqja KL, por do të shfaqet nga faqja LM.