Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Pyetje shtesë 7 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Kopjoni figurën dhe vizatoni rrugën e një rrezeje të një drite të vedhë, e cila kalon nëpër një prizëm prej qelqi.
  2. Si quhet ky efekt?
  3. Gjeni përse e ndryshon drita drejtimin, kur ajo bie mbi prizmin prej qelqi.