Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje shtesë 7 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Drita e dukshme dhe rrezatimi gama janë të dyja shëmbuj të rrezatimeve elektromagnetike.

  1. Emërtoni tre lloje të tjera të rrezatimit elektromagnetik.
  2. Gjeni dy ndryshime midis dritës së dukshme dhe rrezeve gama.
  3. Shpejtësia e dritës është 3 ×\times 108^8 m/s. Llogaritni frekuencën e dritës së verdhë që ka gjatësinë e valës prej 6 ×\times 107^{-7} m.