Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Dytë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Pyetje për Kapitullin 14 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Dytë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Shikoni valën më poshtë. Boshtet janë të shkallëzuara në cm.

  1. Sa është gjatësia e valës?
  2. Sa është amplituda e saj?
  3. Po qe se shpejtësia e valës është 10 cm/s, sa është frekuenca e saj?
  4. Në letër milimetrike, me të njëjtën shkallë si më sipër, skiconi një valë që e ka amplitudën sa gjysma e kësaj dhe gjatësinë e valës sa dyfishi.