Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Dytë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje për Kapitullin 14 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Dytë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

  1. Shkruani formulën që lidh shpejtësinë, frekuencën dhe gjatësinë e valës.
  2. Valët e dritës me frekuencë 6.0×10146.0 \times 10^{14} Hz e kanë gjatësinë e valës 3.75×1073.75 \times 10^{-7} m në ujë. Sa është shpejtësia e valës në ujë?