Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 10.7

Zgjidhja e ushtrimit 10.7 të mësimit Kapitulli 10 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Në diagram paraqitet një eksperiment që demonstron bymimin termik të ujit.

  1. Përshkruani dhe shpjegoni atë që ndodh kur balloni me ujë të ftohtë vendoset në enën me ujë të nxehtë.
  2. Si mund ta përshtatnim këtë eksperiment për të krahasuar shpejtësitë e bymimit të ujit dhe parafinës së lëngët?