Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 10.8

Zgjidhja e ushtrimit 10.8 të mësimit Kapitulli 10 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Kuzhinieri vendos në furrë një tavë metalike dhe një qeramike. Ai vëren se tava metalike nxehet shpejt dhe nuk e prek dot, kurse ena qeramike kërkon një kohë të gjatë për t'u nxehur. Cili objekt ka kapacitet termik më të lartë? Shpjegoni pse.