Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4.4

Zgjidhja e ushtrimit 4.4 të mësimit Kapitulli 4 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Trari i paraqitur në figurë balancohet lidhur me pikën e tij të mesit. Pesha e tij është 40N40N. Llogaritni forcën e panjohur FF dhe gjatësinë e trarit.