Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6.13

Zgjidhja e ushtrimit 6.13 të mësimit Kapitulli 6 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një central elektrik që punon me qymyr prodhon 100MJ energji elektrike dhe merr 400MJ energji nga qymyri. Llogaritni rendimentin e këtij centrali.