Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6.17

Zgjidhja e ushtrimit 6.17 të mësimit Kapitulli 6 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një gur me peshë 1.0N lëshohet dhe bie. Energjia potenciale e rëndesës së tij zvogëlohet me 100J. Nga ç'lartësi ka rënë guri?