Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6.8

Zgjidhja e ushtrimit 6.8 të mësimit Kapitulli 6 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Cilat janë shndërrimet e energjisë që ndodhin në veprimtaritë që vijojnë? Për secilin rast shkruani barazimin që përshkruan këto shndërrime.

  1. Për të ngrohur dhomën dhe ujin djegim qymyr.
  2. Një nxënëse përdor një llambë elektrike ndërsa bën detyrat e shtëpisë.
  3. Tharësja e flokëve është në prizë. Prej saj fryn ajër i nxehtë. Ndërkohë tharësja bën zhurmë.