Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Pyetje për Kapitullin 10 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Kopjoni dhe plotësoni këto dy formula me simbole. Pastaj shkruajini ato me fjalë, duke dhënë kuptimin e çdo simboli dhe njësinë matëse të secilës prej madhësive.

  1. energjia = mcΔTmc\Delta T
  2. energjia = mLmL