Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Pyetje për Kapitullin 2 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një autobus përshkon largësinë 400 m në 25 s.

  1. Shkruani formulën me të cilën do të llogaritni shpejtësinë mesatare të autobusit.
  2. Cila është njësia matëse e shpejtësisë mesatare?

Grafiku tregon se shpejtësia e autobusit është konstante.

  1. Shpjegoni nga e dini se autobusi lëviz pa nxitim.
  2. Kopjoni grafikun dhe vijëzoni sipërfaqen që përfaqëson largësinë e përshkuar nga autobusi.