Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Pyetje për Kapitullin 2 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Tabela paraqet ndryshimin mes madhësive skalare e vektoriale.

  1. Kopjoni tabelën dhe plotësoni shtyllën e parë me fjalët vektor e skalar në rreshtin e duhur.
  2. Shkruani fjalët e mëposhtme në rreshtin e duhur të kolonës së tretë:

madhësi e shpejtësisë; shpejtësi; largësi; nxitim; peshë