Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Pyetje për Kapitullin 2 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Grafiku paraqet largësinë e përshkuar nga një vagon në malet ruse përgjatë shinave. Vagoni përshkon gjatësinë e shinave e pastaj kthehet në pozicionin fillestar. Studioni grafikun dhe thoni cila nga pikat përputhet më mirë me përshkrimet që vijojnë. Jepni arsyen pse keni zgjedhur atë pikë.

  1. Vagoni nuk lëviz
  2. Vagoni po lëviz me shpejtësi maksimale
  3. Vagoni po përshpejton
  4. Vagoni po ngadalëson
  5. Vagoni fillon rrugën e kthimit