Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Pyetje për Kapitullin 3 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një makinë ecën në një rrugë rrethore me shpejtësi konstante. Mbi makinën vepron një forcë. Sa është këndi mes forcës dhe shpejtësisë së makinës? Vizatoni një diagram që ilustron përgjigjen tuaj.