Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Pyetje për Kapitullin 3 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Kur mbi një objekt vepron një forcë, impulsi i tij ndryshon sipas formulës: F×t=m×vm×v0F \times t = m \times v - m \times v_0.

  1. Kopjoni dhe plotësoni formulën me fjalë: impulsi i forcës =
  2. Shpjegoni çfarë përfaqëson secili prej pesë simboleve në formulë.
  3. Impulsi është madhësi skalare apo vektoriale?