Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Pyetje për Kapitullin 5 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

  1. Shkruani me fjalë lidhjen mes shtypjes, forcës dhe sipërfaqes.
  2. Shkruani të njëjtën formulë me simbole.
  3. Kopjoni dhe plotësoni tabelën me njësitë për secilën nga madhësitë.