Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Pyetje për Kapitullin 5 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një nxënës ka një sustë të shkurtër. Atij i kërkohet të studiojë si ndryshon gjatësia e sustës me rritjen e ngarkesës në të. Përshkruani procedurën eksperimentale që duhet të ndjekë nxënësi, duke specifikuar aparatet që i nevojiten dhe matjet që duhet të bëjë.