Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Pyetje për Kapitullin 6 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një llambë thith 100J energji elektrike në çdo sekondë. Ajo prodhon 7.0J energji të dritës dhe 93.0J energji termike (nxehtësi). Shpjegoni se si këto shifra tregojnë që energjia ruhet.