Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje për Kapitullin 6 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një central elektrik djeg plehra dhe prodhon elektricitet. Ai prodhon edhe ujë të nxehtë për zyrat dhe dyqanet pranë tij.

  1. Cilat janë dy format e energjisë së dobishme që prodhohen?
  2. Çfarë forme ka energjia që shkon dëm?
  3. A përdoret mirë energjia në këtë central? Shpjegoni përgjigjen, duke shfrytëzuar informacionin e dhënë në diagram.