Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Pyetje për Kapitullin 8 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Iliri tërheq një arkë mbi një rrafsh të pjerrët, si në diagram. Aty tregohet forca me të cilën ai tërheq arkën dhe pesha e arkës.

  1. Llogaritni punën e kryer nga forca tërheqëse e Ilirit.
  2. Sa rritet energjia potenciale e arkës?