Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Pyetje për Kapitullin 9 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Gjeni cilën gjendje agregate përshkruan secili prej pohimeve që vijojnë:

  1. Zgjerohet dhe mbush të gjithë vëllimin e enës.
  2. Ka vëllim dhe formë të pandryshueshme.
  3. Ka vëllim të pandryshueshëm, por merr formën e enës ku ndodhet.