Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Shihni figurën 1.2 (e mëposhtme). Atleti vrapoi 10 000 m dhe koha që u desh për këtë tregohet nga ora. Llogaritni shpejtësinë mesatare të atletit gjatë kësaj gare.