Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Skiconi grafikun zhvendosje-kohë që paraqet udhëtimin tuaj si vijon. Pasi dilni nga porta, po ecni nëpër fushë me shpejtësi konstante. Papritur shihni një dem dhe ndaloni. Shoku ju thotë se nuk ka rrezik, ndaj ju vazhdoni të ecni, por më ngadalë. Demi ju sulet dhe ju vraponi drejt portës. Shpjegoni se si lidhen segmentet e ndryshme të udhëtimit me pjesë të ndryshme të grafikut.