Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Tabela 1.4 (e mëposhtme) paraqet zhvendosjen e një makine garash në çaste të ndryshme të kohës, ndërkohë që ajo përshkon një rrugë të drejtë gjatë një prove.

  1. Përcaktoni shpejtësinë e makinës.
  2. Vizatoni grafikun zhvendosje-kohë dhe nga ky grafik gjeni shpejtësinë e makinës.