Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një nxënës ecën 8.0 km drejt juglindjes e pastaj 12 km drejt perëndimit.

  1. Vizatoni diagramin vektorial që paraqet këtë trajektore. Me ndihmën e diagramit, gjeni zhvendosjen rezultante.
  2. Llogaritni zhvendosjen rezultante. Sqaroni si i kryet llogaritjet.