Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Këtu më poshtë po rendisim disa njësi të matjes së shpejtësisë:

ms-1, mms-1, kms-1, kmh-1

Cila nga këto njësi do të ishte e përshtatshme për të dhënë shpejtësinë e objekteve në vijim?

  1. një breshkë
  2. një makinë që bën një rrugë të gjatë
  3. dritës
  4. një atleti të garave të shpejtësisë