Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një karrocë me kartë me gjatësi 5.0 cm kalon përmes një porte të vetme me dritë. Koha e regjistruar nga një kronometër shifror është 0.40 s. Sa ka qenë shpejtësia mesatare e karrocës në ms-1?