Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Cila nga këto jep shpejtësinë, madhësinë e saj, largësinë dhe zhvendosjen?

  1. Anija lundroi 200 milje drejt jugperëndimit.
  2. Në maratonë vrapova me shpejtësi 7 mph.
  3. Kërmilli u zvarrit përgjatë brinjës së tryezës me 2 mms-1.
  4. Përfaqësuesi i shitjeve përshkoi 420 km vajtje-ardhje.