Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Nëndetëset e matin me sonar thellësinë e detit nën trupin e tyre. Valët zanore të pasqyruara kapen 0.40 sekonda pasi janë lëshuar. Sa është thellësia e detit? (Shpejtësia e zërit në ujë është e barabartë me 1500 ms-1.)