Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Keni pesë pila me f.e.m. 1.5 V secila. Si do t'i lidhnit të gjitha ato në seri, për të marrë një f.e.m. prej:

  1. 7.5 V?
  2. 1.5 V?
  3. 4.5 V?