Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Llogaritni intensitetin e rrymës në qark, kur një bateri 12 V me rezistencë të brendshme të papërfillshme lidhet me:

  1. Një rezistencë 500 Ω\Omega.
  2. Dy rezistenca 500 Ω\Omega dhe 1000 Ω\Omega të lidhura në seri.
  3. Dy rezistenca 500 Ω\Omega dhe 1000 Ω\Omega të lidhura në paralel.