Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Ju jepen një rezistencë 200 Ω\Omega dhe dy rezistenca 100 Ω\Omega. Cilat janë rezistencat e njëvlereshme që mund të merrni, po të lidhni disa, asnjë ose të gjitha këto rezistenca në kombinime të ndryshme?