Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 27

Zgjidhja e ushtrimit 27 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Kur një voltmetër me rezistencë të madhe lidhet në skajet e një baterie, ai tregon 3 V. Kur në skaje lidhet një rezistencë 10 Ω\Omega, leximi i voltmetrit bie në 2.8 V. Përcaktoni rezistencën e brendshme të baterisë.