Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Për të gjetur intensitetin e rrymës I në qarkun e figurës 14.13 mund të përdorim ligjin e dytë të Kirkofit. Zgjedhja e lakut të duhur na e thjeshton shumë punën.

  1. Cilin lak të qarkut do të zgjidhnit ju?
  2. Llogaritni intensitetin e rrymës I.