Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Shpjegoni si induktohet rryma në dinamon e biçikletës, duke patur parasysh ato që thamë mbi ndërprerjen e vijave të forcës së fushës nga përcjellësi (figura 16.7).