Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një përcjellës me gjatësi 10 cm zhvendoset në largësinë 2.0 cm sipas një drejtimi që formon kënd të drejtë me përcjellësin dhe fushën magnetike me induksion 1.5 T. Kjo ndodh për 0.50 s. Llogaritni forcën elektromotore mesatare të induktuar në përcjellës.