Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Figura 16.19 paraqet një bobinë me 2000 mbështjella dhe sipërfaqe 1.2 cm2^2 të vendosur ndërmjet poleve të një magneti të fuqishëm. Skajet e bobinës lidhen me një voltmetër. Pastaj bobina nxirret nga fusha magnetike brenda kohës 0.2 s dhe voltmetri regjistron një f.e.m. mesatare 0.40 V. Llogaritni induskionin e fushës magnetike ndërmjet poleve të një magneti.