Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në analogji me sa më sipër shpjegoni çfarë ndodh nëse:

  1. nuk e shtyjmë më magnetin brenda solenoidit.
  2. e nxjerrim magnetin nga solenoidi.