Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Figura 16.28 paraqet një spirë përcjellëse ABCD e cila rrotullohet në fushë magnetike horizontale të njëtrajtshme. Tregoni kahun e rrymës së induktuar në spirë, si edhe kahet e forcave që lindin mbi brinjët AB e CD dhe që kundërshtojnë rrotullimin e spirës.