Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 19

Zgjidhja e ushtrimit 19 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

F.e.m. maksimale e prodhuar në një bobinë që rrotullohet në fushë magnetike varet nga katër faktorë: induksioni i fushës magnetike B, sipërfaqja e spirave të bobinës S, numri i mbështjellave të bobinës N dhe frekuenca e rrotullimit. Me ndihmën e ligjit të Faradeit tregoni pse f.e.m. e induktuar duhet të jetë në përpjestim të drejtë me secilin prej tyre.